Суші: базовий набір продуктів та різновиди соусів

Суші – традиційна японська страва, що містить у собі рис та начинку з риби чи морепродуктів. Це одне з найкорисніших поєднань, яке забезпечує підтримку високого імунітету.


Вибір інгредієнтів для страви

Кухарі, які мають багатий досвід у приготуванні класичних азійських суші, знають про найбагатше розмаїття компонентів. У цю японську страву можна додати величезну кількість інгредієнтів. Продукти можуть змінюватися залежно від наявності в магазині, пори року та настрою. Вигідніше закуповувати все для суші оптом. Для цього завітайте до магазину SUSHI PRODUCT, де представлений широкий асортимент свіжої та якісної продукції.

Суші: базовий набір продуктів та різновиди соусів

Серед постійних компонентів страви – водорості норі та білий круглий рис. Для начинки можуть використовуватись:

  1. Риба: лосось, тунець, макрель, морський окунь, вугор.
  2. М'ясо: найпопулярнішими є курка та бекон.
  3. Морепродукти: крабове м'ясо або палички, гребінці, креветки, мідії.
  4. Свіжі овочі та фрукти: авокадо, зелена цибуля, огірок, солодкий перець.

Отже, варто розглянути детальніше основні інгредієнти суші.


Рис

Одна з основних складових, яка ніколи не змінюється. Це основа для всіх ролів та суші. До якості крупи пред'являються дуже серйозні вимоги. Для японської кухні більше підходить не довгий, а круглозернистий рис. Також важливо вибирати тільки якісні зерна. Вони повинні мати матово-прозорий колір. На рисинках не мусить бути сколів, чорних крапок чи слідів пилу.


Васабі

Васабі – японський хрін, що має яскравий зелений колір та еластичну консистенцію. Така приправа має велику популярність в азійських та європейських країнах. Її активно готують в Америці та Австралії.

Основою для васабі є спеціальний вид хріну. Рослина відрізняється яскравим специфічним ароматом. За основу береться порошок, який розбавляється у воді зі спеціями та харчовими барвниками.


Імбир

Корінь імбиру має солодко-гострий смак. Він розрізається на найтонші пелюстки, які попередньо занурюються в маринад. Після цього продукт набуває приємного рожевого відтінку.

У складі імбирного кореня величезна кількість вітамінів та антиоксидантів. Він багатий на магній, фосфор, кремній, калій та цинк.


Норі

Це сушені морські водорості темно-зеленого кольору, які часто використовуються для загортання рисових рулетиків. Вирізняються цінним хімічним складом (мінерали, аскорбінова кислота та йод). Систематичне вживання водоростей дозволяє нормалізувати роботу щитоподібної залози, поліпшити функції серцево-судинної системи, зменшити рівень холестерину в крові, поповнити запас омега-3 жирних кислот.


Найкращі соуси для суші

Виділяють декілька основних видів соусів, які мають найбільшу популярність серед любителів рису та морепродуктів:

Суші: базовий набір продуктів та різновиди соусів

  1. Соєвий соус. Завоював почесне місце серед багатьох страв, оскільки чудово замінює сіль і підходить для вживання з васабі та імбиром. За смаковими якостями він досить солоний і терпкий. 
  2. Теріякі. Цей соус часто входить до складу азійських салатів, основних страв, застосовується як заправка до м'яса та риби. Однак також добре поєднується з суші та ролами. Готується на основі соєвого соусу, імбиру, часнику. Родзинкою складу є рисове вино. Іноді до нього додають кунжут, мед, ананас.
  3. Унагі. Найкраще підходить для страв із вугра. Незамінним компонентом соусу є соя. На смак він трохи солодкуватий, з нотками копченостей. У порівнянні з іншими консистенція більш густа та тягуча.
  4.  Рисовий. Має м'який смак і відрізняється антибактеріальними властивостями, що дуже важливо при вживанні сирої риби.
  5.  Горіховий. Головними інгредієнтами соусу є подрібнені горіхи та часник. Іноді додають рисовий оцет і деякі спеції для виразнішого та гострішого смаку.
  6. Цую. Оригінальний соус, до складу якого входять соя, рисове вино, шматочки тунця та філе пряного оселедця.

Дуже важливо, щоб усі інгредієнти ідеально поєднувалися. Тоді можна сказати, що суші виготовлено за всіма правилами. Безумовно, кожен кухар вкладає частинку душі та використовує особливі способи, коли творить кулінарний шедевр. Проте все одно є деякі «золоті» правила, які не варто порушувати. Наприклад, сиру рибу потрібно спочатку занурити в окріп, а потім – у холодну воду. Такий «температурний шок» робить рибу м'якшою, надає особливого смаку продукту.

Варто зазначити, що технологія приготування суші в Японії відрізняється від інших країн. Наприклад, у традиційній японській страві в начинку ніколи не входитиме більше ніж п'ять інгредієнтів. Такий варіант адаптований до сучасного європейця. Також у Японії суші намагаються робити легкими та повітряними.

 

Комментарии пользователей: "Суші: базовий набір продуктів та різновиди соусів"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Рестораны, бары, кафе: статьи и советы

Итальянская кухня: традиции и разнообразие

Общепринятым мнением считается тот факт, что в основе кухни Итальянцев лежат традиции древних римлян, греков и арабов и других древних народ...

Гренки и сухарики: как выбрать и чем отличаются

Если вы хотите быстро подкрепиться, то одним из вариантов могут быть сухарики или гренки. Они отличаются между собой качеством, вкусом и сос...

Маргарита - пицца королей

Происхождение пиццы восходит к тому времени, когда несколько тысяч лет назад в Древнем Египте... Что будут есть люди в XXI веке? Преодолев я...

Суші: базовий набір продуктів та різновиди соусів

Суші – традиційна японська страва, що містить у собі рис та начинку з риби чи морепродуктів. Це одне з найкорисніших поєднань, яке забезпечу...

Рестораны, бары, кафе на Link.ua:

"Хата рыбака"

Ресторанний комплекс на воді "Хата рибака" – це насправді легендарне місце, давно полюбилося не лише жителям Харківського масиву, а й багатьом киянам. Меню р...

Банкетный зал "Каменный двор"

Как это зачастую бывает, все самое удобное и "финансово щадящее" – не на виду. В двух минутах езды от Окружной дороги притаилось кафе "Каменный двор"....

Отельно-ресторанный комплекс "Мисливський двiр"

"Мисливський двір" ("Охотничий двор") - здоровый отдых с изысканной трапезой Уик-энд за городом, в стороне от нескончаемых автомобильных пробок, потока спеша...