Переваги вивчення мов Близького Сходу

Сьогодні нікого вже не здивуєш володінням англійською мовою. Для сучасної людини це вже must have. Та якщо ви хочете вийти за рамки традиційного вивчення мов і культур, треба дивитися далі.

Останніми роками є особливий попит на працівників найрізноманітніших галузей, які б знали арабську або іншу мову країн Близького Сходу.

Інтерес до Близького Сходу зріс завдяки стрімкому економічному розвитку цих країн та, на жаль, через військові конфлікти та революції у цьому регіоні. Це призвело до більшої потреби в людях, котрі знають особливості регіону і володіють місцевими мовами.

Гроші, кар’єра і подальші можливості

Звісно, сьогодні не важко отримати професійний переклад будь-якого тексту. Наприклад, сервіс TranslationReport дозволяє легко знайти надійну компанію чи перекладача з хорошою репутацією. Перевірені професіонали швидко зроблять переклад найвищої якості. І все це буквально за кілька кліків мишкою.

Як сказав колись Нельсон Мандела, якщо говорити з людиною мовою, яку вона просто розуміє, то говоритимемо з її головою. Якщо ж розмовляти її рідною мовою, то достукаємося до її серця. Тому поговорімо про те, чому варто самому вчити мови і які можливості це відкриває.

На Близькому Сході найбільше людей спілкуються арабською мовою. Тому ми вирішили перерахувати переваги володіння саме цією мовою. Про специфіку інших мов регіону поговоримо нижче.

Великий попит

У багатьох азійський і африканських країнах арабська мова є основною мовою бізнесу та комерції. Якщо ви вільно нею володієте або ж досягли солідного рівня в читанні, письмі та розмовних навичках, у вас буде великий вибір робочих місць і можливостей у світі.

Добра зарплата

Володіючи арабською, ви можете розраховувати на заробіток вищий за середній. Можливі посади для носіїв арабської мови включають (але не обмежуються) викладачів мови, письмових і усних перекладачів, співробітників великих компаній та фахівців сфери міжнародної торгівлі.

Арабською говорять у багатьох країнах

Арабська мова є офіційною мовою понад 20 країн і має майже 300 мільйонів носіїв. Ці країни за короткий проміжок часу дуже виросли економічно і політично. Сукупний ВВП арабського світу складає 2,5 трильйони доларів.

Зручні подорожі

Сьогодні морські курорти Близького і Середнього Сходу є дуже популярними. Подорожувати арабськими країнами значно легше, якщо ви говорите, читаєте та пишете арабською.

Краще розуміння інших мов

Арабська мова пов'язана з іншими мовами світу. Її знання полегшить вам вивчення інших мов, таких як фарсі чи перська, турецька, урду та іврит. Більшість лексики цих мов є подібною або ж слова мають спільні корені з арабськими.


За які близькосхідні мови слід взятися

Яку ж мову вивчати? З точки зору користі чи загальної кількості носіїв, фахівці пропонують таку пріоритетність: арабська, турецька, іврит. Зупинимося на цьому трішки детальніше.

Арабська
Оскільки більша частина Близького Сходу є арабомовною, то першим вибором має бути тільки арабська мова. Питання лише в тому, чи вивчати спочатку письмову (сучасну стандартну) арабську або ж розмовну народну мову. Це залежить від мети цієї вашої самоосвіти.

Іврит
Як тільки ви добре оволодієте арабською, вивчити іврит стане значно простіше. Його граматика значно простіша, а багато слів подібні. Ми лише зазначимо, що маємо на увазі сучасний ізраїльський іврит. Саме на ньому розмовляють в Ізраїлі.

Турецька
Турецька мова використовує латинський алфавіт із кількома додатковими буквами. Вона є досить цікавою для вивчення. Україна має дружні стосунки з Туреччиною, і економічні зв’язки тільки поглиблюються. Тож це хороша перспектива.

Перська
Перська мова має деяку спорідненість з англійською, і це може допомогти. Найпоширеніша стандартна говірка у вжитку в Ірані. Знаючи її, можна спокійно порозумітися з носіями численних діалектів.

Будьте особливими, вчіть мови!

Знання арабської чи іншої близькосхідної мови одразу виокремить вас із натовпу, незалежно від сфери вашої професійної діяльності. Це дуже допоможе вам отримати надійну посаду в приватній компанії чи державній структурі.

Узагалі знання кількох іноземних двох мов відкриває можливості для життя по всьому світу та роботи в міжнародних організаціях. Чому б не обрати ті мови, які є сьогодні дуже затребуваними? Сміливо беріться за науку і розширюйте свої горизонти!

Комментарии пользователей: "Переваги вивчення мов Близького Сходу"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Обучение: статьи и советы

Хто такий Зевс: чим цікавий головний бог Олімпу

Зевс (Zeus) - це головний бог давньогрецької міфології, якого вважали королем богів і паном Олімпу. У давньогрецькій міфології його вважають...

Хто має право брати участь у публічних закупівлях Прозорро?

Публічні закупівлі в системі Прозорро відкриті для участі різних учасників ринку. Ця система створена для забезпечення прозорості та конкуре...

Список сильных учебных заведений Донецка

Пока новый учебный год еще не начался, родителям стоит присмотреться к учебным заведениям Донецка. Возможно, составленный «Комсомолкой» спис...

Университеты Банской Быстрицы: Образование и Творчество

Банска-Быстрица, один из живописных уголков Словакии, славится не только своими историческими памятниками и культурным наследием, но и предл...

Обучение на Link.ua:

Школа английского языка "Broadway English School"

Broadway English School – современная школа английского языка на Печерске и Позняках. Мы предлагаем обучение разговорному английскому с самыми позитивными препо...

Сеть автошкол "Автошколы Столицы"

"Автошколы столицы" - это профессиональные инструкторы и преподаватели, гибкий график обучения, выбор автошколы, инструкторов, и программы занятий. У нас все...

Учебный центр "Professional"

Учебный центр "Professional" приглашает на курсы желающих освоить новые профессии в сфере красоты....