Суші – традиційна японська страва, що містить у собі рис та начинку з риби чи морепродуктів. Це одне з найкорисніших поєднань, яке забезпечує підтримку високого імунітету.
Кухарі, які мають багатий досвід у приготуванні класичних азійських суші, знають про найбагатше розмаїття компонентів. У цю японську страву можна додати величезну кількість інгредієнтів. Продукти можуть змінюватися залежно від наявності в магазині, пори року та настрою. Вигідніше закуповувати все для суші оптом. Для цього завітайте до магазину SUSHI PRODUCT, де представлений широкий асортимент свіжої та якісної продукції.
Серед постійних компонентів страви – водорості норі та білий круглий рис. Для начинки можуть використовуватись:
Отже, варто розглянути детальніше основні інгредієнти суші.
Одна з основних складових, яка ніколи не змінюється. Це основа для всіх ролів та суші. До якості крупи пред'являються дуже серйозні вимоги. Для японської кухні більше підходить не довгий, а круглозернистий рис. Також важливо вибирати тільки якісні зерна. Вони повинні мати матово-прозорий колір. На рисинках не мусить бути сколів, чорних крапок чи слідів пилу.
Васабі – японський хрін, що має яскравий зелений колір та еластичну консистенцію. Така приправа має велику популярність в азійських та європейських країнах. Її активно готують в Америці та Австралії.
Основою для васабі є спеціальний вид хріну. Рослина відрізняється яскравим специфічним ароматом. За основу береться порошок, який розбавляється у воді зі спеціями та харчовими барвниками.
Корінь імбиру має солодко-гострий смак. Він розрізається на найтонші пелюстки, які попередньо занурюються в маринад. Після цього продукт набуває приємного рожевого відтінку.
У складі імбирного кореня величезна кількість вітамінів та антиоксидантів. Він багатий на магній, фосфор, кремній, калій та цинк.
Це сушені морські водорості темно-зеленого кольору, які часто використовуються для загортання рисових рулетиків. Вирізняються цінним хімічним складом (мінерали, аскорбінова кислота та йод). Систематичне вживання водоростей дозволяє нормалізувати роботу щитоподібної залози, поліпшити функції серцево-судинної системи, зменшити рівень холестерину в крові, поповнити запас омега-3 жирних кислот.
Виділяють декілька основних видів соусів, які мають найбільшу популярність серед любителів рису та морепродуктів:
Дуже важливо, щоб усі інгредієнти ідеально поєднувалися. Тоді можна сказати, що суші виготовлено за всіма правилами. Безумовно, кожен кухар вкладає частинку душі та використовує особливі способи, коли творить кулінарний шедевр. Проте все одно є деякі «золоті» правила, які не варто порушувати. Наприклад, сиру рибу потрібно спочатку занурити в окріп, а потім – у холодну воду. Такий «температурний шок» робить рибу м'якшою, надає особливого смаку продукту.
Варто зазначити, що технологія приготування суші в Японії відрізняється від інших країн. Наприклад, у традиційній японській страві в начинку ніколи не входитиме більше ніж п'ять інгредієнтів. Такий варіант адаптований до сучасного європейця. Також у Японії суші намагаються робити легкими та повітряними.
Добавить комментарий | ↑ в начало |
Если бы у вас спросили, какая страна является родиной пиццы, что бы вы ответили? Скорее всего, назвали бы Италию. На самом-то деле это не со...
Свежие товары не могут храниться долго, особенно это касается морепродуктов. Мороженая рыба не уступает свежей набором полезных веществ. ...
Если вы хотите быстро подкрепиться, то одним из вариантов могут быть сухарики или гренки. Они отличаются между собой качеством, вкусом и сос...
Нет ничего лучше, чем устроить дома модную и зажигательную вечеринку. Повод можно найти всегда, ведь самое важное в этом случае отличное вре...
Как это зачастую бывает, все самое удобное и "финансово щадящее" – не на виду. В двух минутах езды от Окружной дороги притаилось кафе "Каменный двор"....
Ресторан "Одесский бульвар"Одесский Бульвар - ресторан авторской кухни, банкетный зал до 100 чел. Летняя площадка. - Выездное ресторанное обслуживание - Доставка - Столы на открытом ...
"Хата рыбака"Ресторанний комплекс на воді "Хата рибака" – це насправді легендарне місце, давно полюбилося не лише жителям Харківського масиву, а й багатьом киянам. Меню р...