Які страви готують з додаванням горілки: найпопулярніші рецепти

Не всі знають, що на основі горілки можна готувати не лише коктейлі — цей алкогольний напій входить до складу деяких страв, пом'якшуючи їхню текстуру та роблячи смак цікавішим. Горілка є в рецептах основних страв, закусок та навіть десертів. Про найцікавіші гастрономічні вишукування розповідаємо у статті.

Які страви готують з додаванням горілки


Варіанти основних страв з горілкою

До списку входять:

  1. Стейк на грилі, маринований у горілці. Якщо використовувати як маринад міцний алкогольний напій, можна зробити м'ясо м'якшим і ароматнішим. Особливо популярний маринад на основі горілки, соєвого та вустерширського соусів, часнику, зелені. У ньому м'ясо має полежати близько півгодини.
  2. Паста з горілчаним соусом. Макаронні вироби відстоюють у підсоленій воді до стану аль денте. Для приготування соусу використовуються помідори, вершки, часник, цибуля і горілка, яка додає страві легку пікантність і ледве вловиму гіркуватість.
  3. Різотто із морепродуктами. Для приготування слід обсмажити в оливковій олії часник і цибулю-шалот, потім додати рис сорту Арборіо і влити 6 столових ложок горілки, помішуючи, поки спирт не випарується. Далі потрібно додати в сотейник бульйон із морепродуктів та повільно гасити до готовності рису. Потім слід покласти до рису морські гребінці та креветки, а перед подачею посипати рубаною зеленню.
  4. Куряча піката. Слід обваляти скибочки курячого філе в борошні та обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Потім дістати м'ясо і деглазувати ємність за допомогою кількох столових ложок горілки — краще використовувати якісний алкоголь, наприклад, торгової марки. Хлібний Дар. Після цього потрібно додати в сковороду курячий бульйон, лимонний сік, вершкове масло і каперси. У цей соус слід помістити обсмажені скибочки курки та тушкувати до готовності.
  5. Томатна брускетта. Щоб приготувати цю блюдо, що трохи п'яне, треба змішати нарізані кубиками помідори, оливкову олію, базилік, часник, бальзамічний оцет і трохи горілки. Потім дати настоятися близько 30 хвилин, а потім намазати суміш на підсмажені скибочки багету.

Рецепти десертів з горілкою

Дуже популярний лимонний сорбет. Для його приготування треба змішати в каструлі свіжий лимонний сік, цукор, воду і горілку, після чого нагрівати, поки цукор не розчиниться. Потім отриману суміш слід перелити в морозиво та збити до консистенції сорбету. Десерт подають в охолоджених склянках, які можна придбати у маркеті Маудау. Прикрашають сорбет гілочкою м'яти. Також можна зробити шоколадні трюфелі із горілкою. Для приготування таких незвичайних цукерок слід розтопити темний шоколад, додати густі вершки і трохи горілки, потім трохи нагріти до отримання однорідної маси. Коли суміш буде готова, її слід остудити, сформувати кульки та посипати какао-порошком, кокосовою стружкою або подрібненими горіхами.

Коментарі користувачів: "Які страви готують з додаванням горілки: найпопулярніші рецепти"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Ресторани, бари, кафе: статті та поради

Нестандартная пицца

Предлагаем вашему вниманию подборкку материалов о самых нестандартных вариантах пиццы - от японской до итальянской конусообразной пиццы....

Как приготовить суши как в ресторане своими руками?

Готовка дома своими руками процесс не быстрый, но крайне приятный. Погружение в сам процесс, вложить душу, позвать друзей или вторую половин...

Секрети зручної доставки суші у Львові: як замовити та насолодитися смаком

Львів не маленьке місто, тому доставка їжі має певні особливості. Служба доставки від “Суші Майстер” має кілька правил, які дозволяють гаран...

История появления пиццы

Если бы у вас спросили, какая страна является родиной пиццы, что бы вы ответили? Скорее всего, назвали бы Италию. На самом-то деле это не со...

Ресторани, бари, кафе на Link.ua:

"Хата рыбака"

Ресторанний комплекс на воді "Хата рибака" – це насправді легендарне місце, давно полюбилося не лише жителям Харківського масиву, а й багатьом киянам. Меню р...

Банкетный зал "Каменный двор"

Как это зачастую бывает, все самое удобное и "финансово щадящее" – не на виду. В двух минутах езды от Окружной дороги притаилось кафе "Каменный двор"....

Ресторан "Одесский бульвар"

Одесский Бульвар - ресторан авторской кухни, банкетный зал до 100 чел. Летняя площадка. - Выездное ресторанное обслуживание - Доставка - Столы на открытом ...