Яскравий апельсиновий смак Аперолю з трав’яними нотками чудово підходить для приготування легких коктейлів і вживання в чистому вигляді. Але щоб максимально розкрити смак і аромат цього алкогольного напою, важливо знати, як правильно його пити. У статті розповідаємо про ключові рекомендації, яких варто дотримуватися, щоб повною мірою насолодитися Aperol.
При вживанні Аперолю в чистому вигляді рекомендується дотримуватися кількох простих правил:
Також можна додати в бокал дольку апельсина, яка підкреслить цитрусові нотки та зробить подачу більш ефектною.
Найпопулярнішим залишається коктейль Апероль Шприц, який став важливою частиною італійської культури аперитиву. Для приготування потрібно купити Апероль, просекко і содову, а потім змішати їх у пропорціях 2:3:1. Коктейль подають у великому винному бокалі з льодом, прикрасивши долькою апельсина. Також можна приготувати Апероль з тоніком. Оптимальні пропорції — 1:2, також знадобляться лід і долька лайма. Такий освіжаючий коктейль чудово підходить для літніх вечорів, пікніків, зустрічей з друзями. Не менш популярний Апероль Зауер. Потрібно дві частини Аперолю, по одній — лимонного соку і цукрового сиропу, а також трохи яєчного білка для створення піни. Потрібно збити всі інгредієнти в шейкері та подавати готовий коктейль в охолодженому бокалі. А ще є коктейль під назвою «Тропічний Апероль». Щоб його приготувати, треба змішати по дві частини Аперолю і ананасового соку, а також одну частину кокосової води. Додати лід і прикрасити коктейль шматочком ананаса.
Рекомендується подавати Апероль з легкими закусками:
Також Апероль добре поєднується з класичними італійськими стравами — ризотто, піцею, пастою.
Не варто додавати в бокал занадто багато льоду: в помірних кількостях він допомагає охолодити напій, але надлишок льоду може зробити смак не таким яскравим. Оптимальна кількість — 3–4 кубики на бокал. Не варто вживати Апероль в теплому вигляді: в цьому випадку він втрачає освіжаючий ефект.
Добавить комментарий | ↑ в начало |
Рестораны - это специализированные заведения общепита (общественного питания), которые занимаются приготовлением и продажей готовых продукто...
Пицца, которую когда-то готовили из остатков продуктов, как еду для бедных крестьян, в настоящее время превратилась самое знаменитое и любим...
Оцените свои возможности, разделив общую сумму выделенных денег на количество гостей. Если полученное количество денег неприлично малое, поп...
Кондитерский мешок является не простым аксессуаром, а важным инструментом, который дает возможность создавать настоящие кулинарные шедевры в...
Ресторанний комплекс на воді "Хата рибака" – це насправді легендарне місце, давно полюбилося не лише жителям Харківського масиву, а й багатьом киянам.
Меню р...
Одесский Бульвар - ресторан авторской кухни, банкетный зал до 100 чел. Летняя площадка.
- Выездное ресторанное обслуживание
- Доставка
- Столы на открытом ...
"Мисливський двір" ("Охотничий двор") - здоровый отдых с изысканной трапезой
Уик-энд за городом, в стороне от нескончаемых автомобильных пробок, потока спеша...