Як правильно пити Апероль: важливі рекомендації

Яскравий апельсиновий смак Аперолю з трав’яними нотками чудово підходить для приготування легких коктейлів і вживання в чистому вигляді. Але щоб максимально розкрити смак і аромат цього алкогольного напою, важливо знати, як правильно його пити. У статті розповідаємо про ключові рекомендації, яких варто дотримуватися, щоб повною мірою насолодитися Aperol.

Як правильно пити Апероль


Правильне вживання в чистому вигляді

При вживанні Аперолю в чистому вигляді рекомендується дотримуватися кількох простих правил:

  1. Температура подачі. Напій має бути охолодженим до +6–8°C. Можна заздалегідь охолодити пляшку або додати лід у бокали.
  2. Вибір бокала. Варто використовувати фужери з широкою чашею, щоб аромат напою повністю розкрився під час дегустації.

 

Також можна додати в бокал дольку апельсина, яка підкреслить цитрусові нотки та зробить подачу більш ефектною.


Коктейлі на основі Аперолю

Найпопулярнішим залишається коктейль Апероль Шприц, який став важливою частиною італійської культури аперитиву. Для приготування потрібно купити Апероль, просекко і содову, а потім змішати їх у пропорціях 2:3:1. Коктейль подають у великому винному бокалі з льодом, прикрасивши долькою апельсина. Також можна приготувати Апероль з тоніком. Оптимальні пропорції — 1:2, також знадобляться лід і долька лайма. Такий освіжаючий коктейль чудово підходить для літніх вечорів, пікніків, зустрічей з друзями. Не менш популярний Апероль Зауер. Потрібно дві частини Аперолю, по одній — лимонного соку і цукрового сиропу, а також трохи яєчного білка для створення піни. Потрібно збити всі інгредієнти в шейкері та подавати готовий коктейль в охолодженому бокалі. А ще є коктейль під назвою «Тропічний Апероль». Щоб його приготувати, треба змішати по дві частини Аперолю і ананасового соку, а також одну частину кокосової води. Додати лід і прикрасити коктейль шматочком ананаса.


З чим варто поєднувати алкоголь

Рекомендується подавати Апероль з легкими закусками:

  1. оливками, які можна придбати в маркеті алкогольних штук Маудау, — їх солонуватий смак гармонійно відтіняє солодкість і легку гірчинку алкоголю;
  2. різними фруктами — яблуками, грушами, полуницею, цитрусами;
  3. брускеттою з помідорами, базиліком та оливковою олією;
  4. сирною тарілкою з м’якими видами, такими як моцарела, брі, камамбер.

 

Також Апероль добре поєднується з класичними італійськими стравами — ризотто, піцею, пастою.


Помилки при вживанні

Не варто додавати в бокал занадто багато льоду: в помірних кількостях він допомагає охолодити напій, але надлишок льоду може зробити смак не таким яскравим. Оптимальна кількість — 3–4 кубики на бокал. Не варто вживати Апероль в теплому вигляді: в цьому випадку він втрачає освіжаючий ефект.

Коментарі користувачів: "Як правильно пити Апероль: важливі рекомендації"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Ресторани, бари, кафе: статті та поради

Рестораны – теория

Рестораны - это специализированные заведения общепита (общественного питания), которые занимаются приготовлением и продажей готовых продукто...

Пицца полезна для здоровья

Пицца, которую когда-то готовили из остатков продуктов, как еду для бедных крестьян, в настоящее время превратилась самое знаменитое и любим...

8 правил подбора ресторана для свадьбы

Оцените свои возможности, разделив общую сумму выделенных денег на количество гостей. Если полученное количество денег неприлично малое, поп...

Кондитерские мешки: незаменимый инструмент для украшения и наполнения

Кондитерский мешок является не простым аксессуаром, а важным инструментом, который дает возможность создавать настоящие кулинарные шедевры в...

Ресторани, бари, кафе на Link.ua:

"Хата рыбака"

Ресторанний комплекс на воді "Хата рибака" – це насправді легендарне місце, давно полюбилося не лише жителям Харківського масиву, а й багатьом киянам. Меню р...

Ресторан "Одесский бульвар"

Одесский Бульвар - ресторан авторской кухни, банкетный зал до 100 чел. Летняя площадка. - Выездное ресторанное обслуживание - Доставка - Столы на открытом ...

Отельно-ресторанный комплекс "Мисливський двiр"

"Мисливський двір" ("Охотничий двор") - здоровый отдых с изысканной трапезой Уик-энд за городом, в стороне от нескончаемых автомобильных пробок, потока спеша...