Чек-ліст: як влаштувати чаювання

Зустріч на чай — це добра традиція, яку можна розпочати з родиною чи друзями. Церемонії влаштовують у французькому, японському, китайському, англійському, турецькому чи інших стилях. Будь-яка зустріч потребує правильної підготовки. Надаємо чек-лист для влаштування класичного чаювання.


Місце проведення та посуд

Вибирайте його заздалегідь. Місце потрібно облаштувати необхідними речами та декором. Якщо чаювання проходить на природі, подбайте про достатню кількість гарячої води в термосі. Проводити захід в будинку трохи зручніше — вибравши кімнату, можна розмістити один чи два електричні чайники, багато красивого посуду та допоміжних предметів.

Підбирайте тематичний декор. Класичне чаювання не передбачає наявності особливих прикрас. Достатньо буде підібрати красиву скатертину, серветки з приємної тканини чи мережева та квіти. Гостей можна попросити дотриматися простого та приємного дрес-коду. Фотографіями та відео з чаювання можна буде поділитись в соціальних мережах — вийдуть гарні кадри.

Для заходу потрібно мати великий та зручний сервіз. Всі заварники, чашки, блюдця, ложки, десертні прибори, тарілочки, таці тощо варто купляти набором чи підібрати принаймні схожі. Вдало виглядають сервізи з тонкої порцеляни, однотонні чи з зображенням пасторальних сюжетів. Для чаювання в стилі конкретної країни вибирайте традиційний посуд. Подивитись необхідні предмети для такого формату зустрічі можна в пропозиціях на Allo.ua.


Види чаю

Можна придбати один чи декілька. Якщо проводите тематичну зустріч, краще вибрати чай, популярній в цій країні. Перед чаюванням передивіться детальну інформацію про заварювання. Кожен вид готується з особливою температурою. Можливі переливання чи заварювання декілька разів для досягнення правильного кольору та смаку. Купуйте якісний продукт, який не містить барвників і підсилювачів смаку. Придбавши специфічний вид, що добре поєднується з добавками, подбайте про лимон, мед, цукор, молоко, вершки чи інші продукти.


Їжа для чаювання

Від сніданку, бранчу та полуднику такий формат зустрічі відрізняє наявність лише солодкого, випічки та закусок. Вони добре поєднуються з чаєм. Для організації не потрібно готувати повноцінні страви чи великі порції. Головне правило — їжа має бути на один чи кілька укусів. Можна поставити на стіл:

  • маленькі булочки;
  • кекси;
  • пиріжки;
  • цукерки;
  • печиво;
  • канапе (бажано з овочами, червоною рибою, м'ясними виробами тощо);
  • млинці;
  • оладки;
  • морозиво;
  • фрукти.

Краще купляти декілька видів та позицій солодощів. Можна придбати менше в кількості, але створити більший вибір для гостя. До млинців, оладків та булочок обов’язково запропонуйте масло, мед, два-три види варення, сметану тощо. Виходьте з особистих уподобань гостей. Перед чаюванням запитайте кожного про наявність алергії чи непереносимості, щоб підготувати їжу для кожного.

Коментарі користувачів: "Чек-ліст: як влаштувати чаювання"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Культура: статті та поради

Мат в українській культурі

Матерні слова та вислови, вживані українцями, мають своєрідне місце в культурі країни. На відміну від простої нецензурності, мат українською...

Достопримечательности Одессы (I часть)

Вы впервые в Одессе? Поверьте, вас ждет увлекательный отдых на берегу Черного моря. Но для того, чтобы отдых в Одессе удался на славу, нужно...

Отдых в Одессе - заметки туриста

Вы никогда не отдыхали в Одессе? Обязательно отдохните! Но не вздумайте, приехав в город, называть его «Одэсса». Одесситы этого не любят и о...

Снимаем стресс с помощью музыки

Не верьте тем, кто говорит, что лучше всего от плохого настроения или стресса спасает шоколад. Нет ничего лучше для успокоения и поворота св...

Культура на Link.ua:

Продажа картин современных художников на "Арт Онлайн Украина"

Крупнейшая онлайн галерея живописи предлагает купить картины от сотен современных авторов со всех регионов Украины. Живопись всех стилей и направлений можно выб...