Як подорожувати під час карантину?

Вакцинація, яка цього року почалась у світі, має нарешті зупинити пандемію коронавірусу COVID-19, але це все одно не відбудеться за одну ніч чи тиждень. Лікарі та дослідники все ще вивчають, як вакцини впливають на поширення вірусу та його нових штамів.

Тим часом треба продовжувати вживати запобіжних заходів, щоб захистити себе та інших. Навіть якщо ви вже щеплені проти COVID-19. Ми зібрали найголовніше, що треба знати, збираючись у подорож під час пандемії.

Готуючись, збирайте інформацію

Деякі держави чи окремі територіальні органи влади мають окремі вимоги, як, наприклад, ізоляція або довідка про ПЛР-тест. Позбавте себе від неприємних сюрпризів і краще заздалегідь перевірте, які обмеження діють у пункті призначення та в регіонах, якими ви будете рухатися на шляху подорожі.

Майте на увазі, що обмеження можуть швидко змінюватися, адже ситуація з COVID-19 різна в кожній країні. Перевіряйте оновлення, коли наближатиметься час подорожі. Для надійності ви навіть можете скористатися послугами перекладу. До прикладу, сервіс PickWriters має список перевірених фірм та перекладачів. За лічені години ви отримаєте кваліфікований переклад усього, що вас цікавить. Краще додатково витратити кілька доларів, але підійти до справи ретельно і бути впевненим, що чекає попереду.

Коли прийде час збирати речі, візьміть ліки, які можуть знадобитися, та основні витратні матеріали для безпечної подорожі:
  • захисні маски для обличчя;
  • дезінфекційний засіб для рук(щонайменше 60% спирту);
  • дезінфекційні серветки (не менше 70% спирту) для поверхонь;
  • термометр.

Головні заходи безпеки

В Україні потрібно носити маску в літаках, автобусах, поїздах та інших видах громадського транспорту, а також приміщеннях. Маска повинна щільно прилягати та закривати рот і ніс. Нагадаємо основні дії, які треба виконувати для захисту себе та інших під час подорожі.
  • За можливості дотримуйтесь відстані 1,5-2 метри від інших людей. Уникайте контактів із хворими.
  • Одягайте маску для обличчя в приміщеннях і транспорті.
  • Обмежте контакт з поверхнями, яких часто торкаються люди (поручні, дверні ручки, кнопки ліфта тощо). Якщо ж торкаєтеся, скористайтеся після цього дезінфекційним засобом для рук.
  • Не торкайтесь очей, носа та рота. Коли чхаєте чи кашляєте, прикривайтеся ліктем.
  • Часто мийте руки водою з милом, принаймні, 30 секунд. Це особливо важливо після походу в туалет, перед їжею.
  • Якщо мила та води немає, використовуйте дезінфекційний засіб для рук. Щедро нанесіть його на долоні та пальці та потріть їх.
  • Утримайтеся від їжі та пиття в громадському транспорті. Таким чином ви зможете бути в масці весь час.

Повітрям чи сушею?

Завдяки тому, як повітря фільтрується і циркулює в літаках, вірусам нелегко там поширюватися. Однак переповнені рейси ускладнюють соціальне дистанціювання. Плюс, авіаперевезення передбачають довге очікування в терміналах аеропорту, на перевірках прикордонників і митників, а це неминучий контакт з іншими людьми.



Якщо ви подорожуєте автобусом або поїздом, пам’ятайте, що тривале перебування поруч з іншими людьми підвищує ризик зараження або поширення коронавірусу. Дотримуйтесь вищезазначених запобіжних заходів, щоб захистити себе під час подорожі.

Найкраще під час пандемії — це подорож на власному транспорті. Це дає більше контролю над своїм оточенням. Та все одно треба бути обачними та планувати чимало речей наперед. Ось, що варто врахувати, перш ніж вирушати в таку дорогу.
  • Робіть якомога менше зупинок, але, звісно, зупиняйтеся, якщо втомилися.
  • Покладіть маски для обличчя, дезінфекційний засіб для рук та серветки у легкодоступне місце, щоб ви могли ними користуватися під час поїздки.
  • Приготуйте їжу та воду для поїздки. Захопіть з собою продукти, які довго не псуються. Цілком можливо, що доступ до кафе і ресторанів може бути обмежений.
  • На заправках використовуйте дезінфекційний засіб для рук. Знову ж таки, ретельно мийте руки.
  • Якщо ви вирішили поїсти в кафе, краще вибрати заклад, де можна їсти на вулиці або замовити їжу з собою.

Проживання на новому місці

Працівники готелів теж бояться коронавірусу та дбають про безпеку. Але краще перевірте вебсайт закладу, щоб дізнатись, як він захищає гостей та персонал. Найкращі готелі дотримуються заходів соціального дистанціювання, проводять додаткову обробку приміщень, пропонують безконтактну оплату та мають чіткий протокол на випадок, якщо гість захворіє, наприклад, закривають кімнати для прибирання та дезінфекції.

Прибувши до своєї кімнати чи орендованого будиночка, продезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаються, такі як дверні ручки, вимикачі світла, стільці, столи, телефони, пульти до телевізорів та кондиціонерів, змішувачі у ванній чи на кухні. Помийте весь посуд перед його використанням.

Вдома найбезпечніше

Пам’ятайте, подорож збільшує ваші шанси отримати та поширити COVID-19. Найкращий спосіб захистити себе та інших від вірусу — залишатися вдома. Якщо ж вам конче потрібно подорожувати, порадьтеся зі своїм лікарем та поцікавтеся про будь-які додаткові запобіжні заходи, які вам можуть знадобитися. Бережіть себе та близьких і будьте здорові!

Коментарі користувачів: "Як подорожувати під час карантину?"



Если вам есть что сказать об этом заведении, вы можете оставить отзыв в системе комментариев. Пожалуйста, оставляйте только обоснованные отзывы, чтобы другие посетители, которым на данный момент интересна информация про компанию , смогли увидеть конструктивные мнения.

Чтобы прокомментировать , регистрация не нужна. Напишите свое имя, имейл (по желанию) и сам текст отзыва. Напоминаем, что отзывы по компании , которые будут необоснованными, с использованием нецензурной лексики и т.д. могут быть удалены модератором портала без уведомления автора.



Добавить комментарий ↑ в начало


Туризм: статті та поради

Подвесные кресла для сада: какие модели пользуются наибольшей популярностью?

Подвесное кресло для сада – это идеальное решение для тех, кто хочет создать уютный уголок для отдыха и релаксации на своей приусадебной тер...

Як подорожувати під час карантину?

Вакцинація, яка цього року почалась у світі, має нарешті зупинити пандемію коронавірусу COVID-19, але це все одно не відбудеться за одну ніч...

Що потрібно знати при плануванні відпочинку в Болгарії.

Нарешті настав час вашої довгоочікуваної відпустки й ви активно плануєте, як її провести. Якщо вам до душі комфортний відпочинок біля моря б...

Трускавець санаторій «Карпати»: відпочинок на бальнеологічному курорті на вищому рівні

Трускавець, відомий своєю природною красою та лікувальними властивостями мінеральних вод, став популярним місцем відпочинку для багатьох. Од...

Туризм на Link.ua:

Турагентство "Лилиан Экспресс"

Дамы и господа! Рады приветствовать Вас на страничке нашей турфирмы! Мы сделаем реальностью Ваши мечты, желания и фантазии, даже самые яркие и неординарные. ...

Интернет-магазин для правильного туризма "GRENKA.UA"

GRENKA.ua – отдыхайте вместе с нами на речке, в океане, на даче и в горах. Мы начали не первыми, но быстро идем вверх и стараемся покорить своим сервисом и ...

Туристическое агенство "Світ відпочинку"

Мы предлагаем только лучшие туры от проверенных туроператоров Украины и мира. Мы всегда стараемся работать так, чтобы наши клиенты и партнеры оставались довольн...